cofetarie brailainghetata

Ne fac fericiți oamenii din jurul nostru!

Unele experiențe ale oaspeților sună cam așa:

Îi era dor de natură, de gusturile care unesc oamenii în culoare. Să fie la plimbare cu mama şi cu tata şi să mănânce îngheţată, a făcut-o fericită. Un moment care i-a creat fetei o stare de bine și de atunci a hotărât să îl repete de câte ori este posibil. Înghețata a creat un moment magic, iar gustul ei a rămas întipărit în minte mult timp pentru ea.

Dacă  vara a sosit peste noi, înghețata artizanală creată în laboratorul Poem Caffe, cu ingrediente 100% naturale își așteaptă oaspeții. 

Înghețata Artizanală creată de noi în laborator, după multe teste, rețete și dedicare continuă, creează astfel de experiențe. Nu se laudă niciodată singură, dar beneficiile pe care le aduce oaspeților și toate gândurile celor care o consumă ne fac să fim recunoscători și să venim mereu cu povestea ingredientelor curate pe care le folosim. Chiar dacă cei mai mulți dintre voi știți, ne place să amintim din când în când povestea produselor și să vă facem cunoștință și cu ingredientele. Gustul îl recunoaștem mereu numai când ascultăm oaspeții care povestesc despre el și creația noastră. Indiferent de câte ori preparăm înghețata, atenția la detalii este mereu aceeași, iar pasiunea, experiența și calitatea de top a ingredientelor se simt.

Am lansat înghețata artizanală acum ceva săptămâni și suntem fericiți să o împărtășim cu voi.

Să trecem la poveste…

Pentru că fructele din supermarket sau de la piață au ajuns să fie veritabile iluzii optice, iar majoritatea nu au gust, nu le folosim. Pentru că suntem cofetari și orice înfăptuire culinară care pleacă de la noi din laborator e axată doar pe materie primă curată, de calitate înaltă și fără pic de premixuri și alte prostii, nu folosim fructe oarecare.

După teste multe și verificări, am ales cea mai naturală, certificată și cea mai bună variantă pentru înghețata artizanală. Am optat pentru fructe proaspete, dar congelate rapid, culese în momentele potrivite, când aroma este maximă. Vorbim aici de culturi controlate, soiuri verificate de producător, materii prime pe care le folosesc doar marii chefi din lume.

Pentru a ne bucura de întreaga aromă a unui fruct, acesta trebuie cules şi consumat în momentul de maturitate maximă, înainte să devină prea moale. Asta fac producătorii de la care achiziționăm noi fructul congelat pentru înghețată. Și mai povestim altă dată.

Fructele înghețate pe care le folosim și pe care le vedeți în imaginile de mai jos, nu sunt fructe oarecare, nu apă, nu tâmpenii, nici arome, nici coloranti, nici materie primă aleasă de dragul de a face o înghețată. Nicidecum, sunt ingrediente de top, cu un gust total diferit de cel din comerț sau cel obișnuit și fac diferența pentru că sunt specializate și verificate. Sunt un procent de 90% fructe și 10% zahar

Ingredientele pe care le folosim noi la înghețată, fructele acelea congelate, sunt fructe adevărate, de la producători strict specializați pentru Horeca, care furnizează inclusiv la restaurante cu stele Michelin. Miros de ne îmbată și merită povestite mai des și gustate de toată lumea.

Pentru că ne pasă, pentru că suntem oameni și lucrăm pentru oameni. Pentru că oaspeții noștri sunt parte din familie deja, pentru că ne asumăm costurile extrem de mari și tot efortul, dar merită fiecare implicare atunci când vorbim de produsele noastre.

V-am vorbit despre Pasta pură de Fistic Verde di Bronte pe care o folosim la înghețata cu fistic, vom mai povesti despre ea, dar și despre celelalte ingrediente, atât cu detalii, cât și cu materiale sau fotografii cu materia primă. Înghețata o pregătim în fiecare zi la noi în laborator. Să nu uităm că natural înseamnă curat, simplu, să se potrivească bine între limbă și cerul gurii. Pentru cei care încă nu s-au convins, suntem aici, iar gusturile vorbesc de la sine. Ne adaptăm, devenim mai creativi, mai deschiși spre inovație, dar mereu împreună, mereu noi oamenii, nu roboți și niciodată nu facem rabat de la calitate.

Înghețata noastră cu fistic pe care o comandați tot mai des merită să vă povestească puțin despre ea. Ca să știți, în prepararea ei se folosește Pasta pură de Fistic Verde di Bronte DOP. Nu vă imaginați cât costă, dar merită tot efortul pentru ca voi, oaspeții noștri să gustați doar ce e sănătos și natural. Fiți atenți, că este foarte interesant și o să vă placă!

Produs cu certificare D.O.P. și mândrie a Siciliei, fisticul de Bronte se caracterizează, datorită terenului pe care este cultivat, ce constă prepondrent din lavă (Bronte este o mică localitate aflată la poalele vulcanului Etna), printr-o mare bogaţie de vitamine, la care se adaugă un semnificativ conţinut de fier, fosfor, magneziu, potasiu, calciu, zinc, cupru, zaharuri (glucoză) și săruri minerale. Graţie gama-tocoferolului din vitamina E, fisticul verde de Bronte s-a demonstrat a fi un bun protector cardio-vascular. În plus, conţinutul foarte mare de grăsimi mononesaturate favorizează scăderea colesterolului rău din sânge. Fisticul de Bronte este benefic, de asemenea, şi în cazul bolnavilor de diabet de tip 2, arteroscleroză, precum şi al bolnavilor ce suferă de unele tipuri de demenţă, inclusiv Alzheimer; este folosit, de asemenea, pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor în vârstă sau a celor suferinzi de boli cronice.

Fisticul de Bronte este singurul tip de fistic care se recoltează o dată la doi ani, în anii impari, în vederea asigurării unei productivităţi maxime. Astfel că pasta concentrată de fistic de Bronte, care se foloseste la prepararea celebrei înghețate cu fistic de Bronte (Sicilia) e o delicatesă regală, iar gustul e grozav. Ca să știți de unde rafinamentul și finețea acestei înghețate artizanale pe care o găsiți la noi.

Copiii spun că înghețata noastră artizanală cu lapte și ciocolată se mănâncă și cu ochii.

Tu ce povești ai cu înghețata noastră artizanală?

Va mai urma, că mai avem de povestit despre materia primă, așa că stai aproape și gustă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment