logogastropan

În această primăvară, la cea de-a şaptea ediţie a sa, GASTRO PAN a reunit la Târgu-Mureş, în perioada 19-21 martie, expozanţi din 24 de ţări. Este unica expoziţie în domeniul panificaţiei, gastronomiei şi cofetăriei din ţara noastră, de o mare anvergură şi iată, cu largă participare internaţională. Concursul face deja parte din tradiţia europeană şi este cuprins în Calendarul internaţional. Organizator în 2015 a fost SC Boro Info SRL din Odorheiul Secuiesc.   Între cei 212 concurenţi – brutari, bucătari, cofetari – înscrişi la expoziţia-concurs, s-au aflat şi au fost premiate trei doamne cofetari de la Cofetăria Poem Caffe, Brăila, care au concurat cu trei torturi la o categorie foarte inspirat aleasă, Tort Vintage. Astfel, tortul „În grădina domniţei”, realizat de Nicoleta Tudorache,  împodobit cu trandafiri, iasomie şi iederă, la bază cu ţesătură de in şi… pierdut prin iarbă, colierul de perle al prinţesei, a primit PREMIUL DE EXCELENŢĂ. „Fereastră cu maci”, tortul Steluţei Iordache, un trio de casete elegante, nelipsite din trusourile de altădată, îmbrăcate în dantelă şi mătase vintage, cu broderii şi chiar cusături amintind goblenurile, acoperite cu iasomie şi maci proaspeţi, a primit MENŢIUNE. „Pasărea paradisului”, doamna Ecaterina Minai, tot MENŢIUNE – un grilaj de aur străjuieşte spaţiul fantastic de vis şi puritate din ţinutul Păunului Alb, cu ape şi apusuri pastelate.  Pasărea imaculată priveste sedusă viul Trandafirului Alb!   Grupul de specialiste în gusturi, arome şi forme de la Poem Caffe, condus de managerul Vera Maxim, a participat la un eveniment special, cu circuit închis, destinat exclusiv producătorilor şi antrepenorilor din alimentaţie, a beneficiat de un schimb de experienţă deosebit constând în demonstraţii, degustări, conferinţe şi alte programe adecvate. A făcut cunoştinţă cu noi soluţii şi tehnologii utilizate în această activitate. După festvitate a urmat relaxarea. Premiantele au vizitat zona ofertantă turistic a oraşului Târgu-Mureş, apoi au petrecut în zona de agrement a hotelului. ,,Consider că este benefică această participare pentru personalul cofetăriei, este stimulativă, dă sentimentul apartenenţei la o breaslă importantă iar călătoria, excursia în alt spaţiu cât şi petrecerea împreună, creează mediul familial, cald, apropiat de care are nevoie orice colectiv.”, a declarat doamna Vera Maxim.