POEM CAFFE LA OLIMPIADA CULINARA ERFURT GERMANIA 2016

– 1 MEDALIE DE BRONZ ~ PASTRY ART – 1 MEDALIE DE BRONZ ~ PIESA ARTISTICA DIN ZAHAR. Cofetaria Poem Caffe a fost reprezentata prin Vera Maxim si Ecaterina Perfil. Multumim echipei din care am facut parte “Casa Boierului din deal”, respectiv Laura Mocanu – sponsor principal, organizator si chef; Cerasela Lungu – capitanul echipei;…

Mai multe...

GASTRO PAN 2015

În această primăvară, la cea de-a şaptea ediţie a sa, GASTRO PAN a reunit la Târgu-Mureş, în perioada 19-21 martie, expozanţi din 24 de ţări. Este unica expoziţie în domeniul panificaţiei, gastronomiei şi cofetăriei din ţara noastră, de o mare anvergură şi iată, cu largă participare internaţională. Concursul face deja parte din tradiţia europeană şi este cuprins în Calendarul internaţional. Organizator în 2015 a fost SC Boro Info SRL din Odorheiul Secuiesc.   Între cei 212 concurenţi – brutari, bucătari, cofetari – înscrişi la expoziţia-concurs, s-au aflat şi au fost premiate trei doamne cofetari de la Cofetăria Poem Caffe, Brăila, care au concurat cu trei torturi la o categorie foarte inspirat aleasă, Tort Vintage. Astfel, tortul „În grădina domniţei”, realizat de Nicoleta Tudorache,  împodobit cu trandafiri, iasomie şi iederă, la bază cu ţesătură de in şi… pierdut prin iarbă, colierul de perle al prinţesei, a primit PREMIUL DE EXCELENŢĂ. „Fereastră cu maci”, tortul Steluţei Iordache, un trio de casete elegante, nelipsite din trusourile de altădată, îmbrăcate în dantelă şi mătase vintage, cu broderii şi chiar cusături amintind goblenurile, acoperite cu iasomie şi maci proaspeţi, a primit MENŢIUNE. „Pasărea paradisului”, doamna Ecaterina Minai, tot MENŢIUNE – un grilaj de aur străjuieşte spaţiul fantastic de vis şi puritate din ţinutul Păunului Alb, cu ape şi apusuri pastelate.  Pasărea imaculată priveste sedusă viul Trandafirului Alb!   Grupul de specialiste în gusturi, arome şi forme de la Poem Caffe, condus de managerul Vera Maxim, a participat la un eveniment special, cu circuit închis, destinat exclusiv producătorilor şi antrepenorilor din alimentaţie, a beneficiat de un schimb de experienţă deosebit constând în demonstraţii, degustări, conferinţe şi alte programe adecvate. A făcut cunoştinţă cu noi soluţii şi tehnologii utilizate în această activitate. După festvitate a urmat relaxarea. Premiantele au vizitat zona ofertantă turistic a oraşului Târgu-Mureş, apoi au petrecut în zona de agrement a hotelului. ,,Consider că este benefică această participare pentru personalul cofetăriei, este stimulativă, dă sentimentul apartenenţei la o breaslă importantă iar călătoria, excursia în alt spaţiu cât şi petrecerea împreună, creează mediul familial, cald, apropiat de care are nevoie orice colectiv.”, a declarat doamna Vera Maxim.  

Mai multe...

LUXEMBURG – 2014 –

Concursul mondial de la Luxemburg s-a terminat…venim acasa….venim cu doua medalii de bronz. Echipa nationala a Romaniei se intoarce acasa cu doua medalii de bronz la meniul rece si meniul cald.

Mai multe...

Concursul GastroPan 2014

Poem Caffe a participat la Concursul GastroPan 2014 atat la categoria Decorare Tort care a avut tematica „Armonie Florala”, cat si la categoria Creatie Artistica – Ciocolata in Cofetarie dupa tematica „Dulciuri de Poveste”. La aceste doua categorii participand peste 100 de cofetari cu cele mai frumoase torturi si cele mai reusite piese din ciocolata.…

Mai multe...

Concursul International Gastropan 2012

Sectiunea Creatie in Cofetarie Cofetaria Poem Caffé s-a prezentat cu o piesa realizata 100% din ciocolata (in totalitate comestibila). Piesa pe tema “Natura” s-a numit “Primavara” si reprezenta un chip de fata decorat cu flori, toate din ciocolata. Juriul a avut ca membrii pe presedintele Asociatiei Internationale a Ciocolatierilor, pe maestrul ciocolatier Silvian Meirou din…

Mai multe...

Concursul International Gastropan 2013

Poem Caffe a participat la concursul international gastropan, la sectiunea “tort de botez” si “creatie artistica in ciocolata”, ocazie cu care am obtinut locul III la creatie artistica si premiul special la tortul de botez. Tortul de botez a avut o compozitie exotica : vanilie mango ananas si cocos. Aceasta compozitie o vom lansa ca…

Mai multe...